Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Hokejový duel Kanady a ROC sa začal neskôr a s respirátormi

Kanadské hráčky oslavujú gól proti Ruskému olympijskému výboru (ROC) v zápase A-skupiny žien v hokeji Kanada - ROC na ZOH 2022 v Pekingu 7. februára 2022. Foto: TASR/AP

Rusky mali s covidom problémy už dávnejšie, viaceré z nich malo pozitívne testy a nemohlo nastúpiť v prvom zápase s USA.

Peking 7. februára (TASR) - Kanadské hokejistky odohrali pondelkový duel na ZOH 2022 v Pekingu proti výberu Olympijského výboru Ruska (6:1) s respirátormi na tvárach. Duel sa začal o hodinu neskôr. Kanaďanky odmietli nastúpiť, pretože Rusky pred duelom nedodali negatívne výsledky testov na koronavírus. Tie prišli v priebehu stretnutia a ruské hráčky odohrali poslednú tretinu bez prekrytia dýchacích ciest.

"Čakali sme na výsledky ich testov a keď prišli, boli sme pokojné. Naši tréneri a doktori nás nechceli vystaviť nebezpečnej situácii," povedala po zápase hráčka Kanady Natalie Spoonerová pre AFP. "Z dlhodobého hľadiska je to pravdepodobne super príhoda, môžeme povedať, že sme boli na covidovej olympiáde a dokonca sme mali respirátory aj počas zápasu," žartovala.
Kanadská hráčka Jamie Lee Rattrayová (47) skóruje cez brankárku Ruského olympijského výboru (ROC) Dariu Gredzenovú (23) v zápase A-skupiny žien v hokeji Kanada - ROC na ZOH 2022 v Pekingu 7. februára 2022.
Foto: TASR/AP

Duel sa pôvodne mal začať o 5.10 SEČ, na ploche ale boli len reprezentantky Ruského olympijského výboru (ROC). Aj tie neskôr zamierili do šatní. Napokon sa začalo s hodinovým oneskorením a hráčky mali pod košíkmi respirátory. "Nemohli sme s tým nič spraviť. Laboratórium ešte nemalo výsledky našich testov," povedala hokejistka ROC Anna Šibanovová.

Rusky mali s covidom problémy už dávnejšie, viaceré z nich mali pozitívne testy a nemohlo nastúpiť v prvom zápase s USA. Obmedzené boli aj v tréningoch. Organizátori v pondelok informovali o nových 24 pozitívnych testoch v "olympijskej bubline". Informovala agentúra AFP.