Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Epidémia covidu v Česku sa spomaľuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Po prvý raz za šesť týždňov sa počet novonakazených dostal v pracovný deň pod 2000. Epidémia sa spomaľuje zhruba od začiatku októbra.

Praha 15. októbra (TASR) - Šírenie covidu v Českej republike sa naďalej spomaľuje, vyplýva z údajov ministerstva zdravotníctva. V piatok testy odhalili 1940 nových prípadov, čo je o tretinu menej než pred týždňom, píše spravodajský server iDNES.cz

Po prvý raz za šesť týždňov sa počet novonakazených dostal v pracovný deň pod 2000. Epidémia sa spomaľuje zhruba od začiatku októbra. Ubúda aj hospitalizovaných, v nemocniciach je menej než 1500 pacientov s covidom.

Denné nárasty počtu nakazených v medzitýždňovom porovnaní stúpali s niekoľkými výnimkami od začiatku septembra. V prvom októbrovom týždni denný počet nakazených klesol a pokles pokračuje aj celý tento týždeň.

V nemocnici bolo v piatok s covidom 1491 pacientov. Menej než 1500 hospitalizovaných bolo naposledy na konci septembra. Pred týždňom ležalo v nemocniciach s nákazou viac než 1900 ľudí. Zvýšil sa však počet pacientov v ťažkom stave. Je ich 59, o deväť viac než minulý piatok, sumarizuje iDNES.cz.