Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Epidemická situácia v nemocnici v košickej Šaci zostáva nezmenená

Na archívnej snímke z 9. marca 2020 ženy s rúškami na tvári vychádzajú z košickej nemocnice Šaca. Foto: TASR – Milan Kapusta

Zdravotníci na základe dostupných dát a skúseností z okolitých krajín predpokladajú, že počet hospitalizovaných na oddeleniach s intenzívnou starostlivosťou bude klesať.

Košice 25. januára (TASR) - Počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci sa výrazne nemení, potvrdzuje sa však nárast prípadov variantu omikron. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť deviatim pacientom pozitívne testovaným na COVID-19, ani jeden z nich nevyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. „Jeden pacient je umiestnený na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny, dvaja sú napojení na high-flow, zvyšným je poskytovaná kyslíková liečba. Z deviatich pacientov sú dvaja zaočkovaní, prevláda variant omikron,“ spresnil riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

Zdravotníci na základe dostupných dát a skúseností z okolitých krajín predpokladajú, že počet hospitalizovaných na oddeleniach s intenzívnou starostlivosťou bude klesať. „Očakávaný je nárast počtu pozitívnych pacientov s inými diagnózami, ktorý bude predstavovať veľkú záťaž pre pracoviská urgentného príjmu,“ dodáva nemocnica.

Pripomína, že všetky zavedené epidemické opatrenia naďalej zostávajú v platnosti. Bližšie informácie sú zverejnené na jej webovej stránke.