Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Epidemiologická situácia na mestských školách v Košiciach sa zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na košických školách je v karanténe momentálne okolo 600 detí.

Košice 27. septembra (TASR) – Epidemiologická situácia na základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa zlepšila. V karanténe sa k pondelku nachádzajú žiaci v 23 triedach oproti 43 triedam, ktoré v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu museli mať minulý týždeň online výučbu. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

„S následkami ochorenia COVID-19 sa v súčasnosti potýkajú žiaci a zamestnanci 11 škôl v meste, čo je o päť menej, ako tomu bolo pred týždňom,“ uvádza magistrát s tým, že ochorenie COVID-19 má momentálne najväčší vplyv na vyučovací proces na ZŠ Polianska, kde sú v karanténe štyri triedy. Na ZŠ Krosnianska 4 majú v dvoch triedach pozitívnych siedmich žiakov a dvoch učiteľov. Na dvoch tretinách košických škôl však už prebieha vyučovanie v štandardnom režime.

„K dnešnému dňu máme hlásených celkovo 24 pozitívnych žiakov, troch učiteľov a dvoch nepedagogických zamestnancov. To je o zhruba polovicu menej ako pred týždňom,“ uviedla námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.

Ako doplnila, na košických školách je v karanténe momentálne okolo 600 detí. Približne 100 z nich, a to na ZŠ Postupimská, ZŠ Laca Novomeského a ZŠ Krosnianska 2 opäť nastúpi na prezenčnú výučbu v utorok (28. 9.). Minulý týždeň bolo na 34 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta v karanténe 1100 žiakov.