Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Epidemiologická situácia v banskobystrickom kraji je priaznivejšia

Na snímke zdravotníčka v špeciálnom ochrannom odeve odoberá vzorku antigénovým testom na odbernom mieste pred Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Banská Bystrica v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) klesol takmer o 23 percent, chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) o 68 percent.

Banská Bystrica 10. decembra (TASR) - Epidemiologická situácia v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) je v tomto týždni oproti minulému priaznivejšia. Výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) klesol takmer o 23 percent, chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) o 68 percent. Informoval o tom v piatok na webe Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

V 49. kalendárnom týždni bolo spolu hlásených 2704 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť takmer 814 na 100.000 ľudí v starostlivosti hlásiacich lekárov. Z toho bolo CHPO 80, čo je chorobnosť zhruba 24 na 100.000 osôb,“ uvádza stránka zdravotníkov.

Najvyššiu chorobnosť na ARO mal okres Banská Bystrica, najnižšiu Lučenec. Najvyššia chorobnosť na CHPO bola v okrese Detva, najnižšia v okresoch Banská Štiavnica, Detva, Krupina, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

V BBSK bolo v tomto týždni hlásených 5126 prípadov ochorenia COVID-19. Za okres Banská Bystrica je vykázaných 962 ochorení (899 prípadov diagnostikovaných RT-PCR testom a 63 antigénovým testom). V okrese Brezno zdravotníci evidujú 484 ochorení (422 prípadov diagnostikovaných RT-PCR testom a 62 antigénovým testom).