Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Koronavírus

FIGC navrhla prerokovať lukratívne hráčske zmluvy, únia súhlasí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Taliansku, ktoré je najviac zasiahnutou európsku krajinou, je najvyššia súťaž pozastavená od 9. marca predbežne do 3. apríla.

Rím 19. marca (TASR) – Talianska futbalová federácia (FIGC) vyzvala Úniu talianskych futbalistov (AIC), aby zvážila prerokovanie lukratívnych hráčskych zmlúv. Týmto krokom chce odbremeniť kluby v čase finančnej krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu.

“Udržateľnosť futbalu v tejto situácií je nepochybne v záujme všetkých zainteresovaných strán vrátane futbalistov," reagoval na výzvu FIGC prezident AIC Damiano Tommasi.

Pozitívna odpoveď zo strany organizácie zastupujúcej hráčov potešila aj prezidenta FIGC Gabrieleho Gravinu: “Oslovím s týmto návrhom vládu. Vďaka tomuto kroku budeme môcť vytvoriť podporný systém v rámci futbalu. Musíme vyslať jednoznačný signál, že sme schopní zvládnuť situáciu sami pred tým, ako požiadame o pomoc zvonka. Viem, že siahať ľudom na platy nie je ideálne, no v tejto situácií sa na to treba pozerať zo širšej perspektívy. Zvlášť, keď v niektorých prípadoch hovoríme o astronomických sumách."

V Taliansku, ktoré je najviac zasiahnutou európsku krajinou, je najvyššia súťaž pozastavená od 9. marca predbežne do 3. apríla. K dnešnému dňu je medzi hráčmi potvrdených trinásť prípadov nákazy koronavírusom. K štvrtku 8.00 SEČ malo potvrdených 35.713 prípadov nákazy a hlási 2978 úmrtí a vyše 4000 vyliečených.