Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Koronavírus

Interaktívne videá zapoja deti do pohybových aktivít

Logo je na okne sídla spoločnosti na zdieľanie videí YouTube v meste San Bruno v americkom štáte Kalifornia 3. apríla 2018. Foto: TASR/AP

Tanečná šou Tani Tani s Nely je rodinným projektom Nely a Eddyho Portellovcov.

Bratislava 24. marca (TASR) - Prostredníctvom interaktívnych videí chcú deti zapájať do pohybových aktivít autori tanečnej šou pre najmenších Tani Tani s Nely. "V krízovej situácii v súvislosti s novým koronavírusom ponúka rodičom program, ktorý rozvíja aktívny pohyb detí v bezpečí domova," informovala TASR za tvorcov tanečného video projektu Daniela Grečnerová.

Tanečná šou Tani Tani s Nely je rodinným projektom Nely a Eddyho Portellovcov. V roku 2012 na Slovensku založili tanečnú školu, v ktorej profesionálny tím lektorov a trénerov vyučuje rôzne druhy tancov pre deti od troch rokov.

"Naši detskí tanečníci najviac milujú tanečné príbehy, ktoré sme pre nich vytvorili, aby sa ľahšie naučili jednotlivé kroky a zapamätali si nové tance. Vždy ich to vtiahne a ani nevedia ako, a už tancujú latino," hovorí Petronella "Nely" Portella, ktorá má za sebou dlhoročnú profesionálnu tanečnú kariéru a viacero ocenení zo svetových súťaží. Video projekt stojí práve na jej príbehoch, ktoré vtipne a originálne spája s tancom. Sériu videí vydala začiatkom roka na DVD, ale v súvislosti s aktuálnou krízovou situáciou a potrebou rodičov deti zmysluplne zabaviť v čase karanténnych obmedzení sa ich rozhodla bezplatne zverejniť na YouTube.