Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Koronavírus

Francúzska polícia vysťahovala ilegálny tábor migrantov v Aubervillier

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/AP Photo

Migrantov vyšetria tímy z mimovládnej organizácie Lekári bez hraníc, aby sa zistili možné príznaky infekčnej choroby COVID-19.

Paríž 24. marca (TASR) - Francúzska polícia v utorok vysťahovala vyše 700 migrantov zo stanového tábora v meste Aubervilliers, ležiacom v severovýchodnej časti metropolitnej oblasti Paríža, a previezla ich do hotelov a telocviční v regióne.

Ako uviedol denník Le Parisien, vypratanie stanového tábora nariadila prefektúra departementu Seine-Saint-Denis, a to najmä v súvislosti so stavom zdravotnej núdze, ktorý vo Francúzsku platí od utorka.

Migrantov vyšetria tímy z mimovládnej organizácie Lekári bez hraníc, aby sa zistili možné príznaky infekčnej choroby COVID-19.

Telocvične, kde budú migranti ubytovaní, boli zariadené tak, aby medzi lôžkami bola vzdialenosť jeden meter, čím sa zníži počet ubytovaných osôb v jednej miestnosti.

Aktivisti upozornili, že podobne nevyhovujúce hygienické podmienky sú stále aj v ilegálne postavených stanových táboroch pri meste Calais a Grande-Synthe na severe Francúzska, kde sú v táboroch stovky migrantov.