Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Koronavírus

Francúzsko a Čína chcú pre koronavírus mimoriadne rokovanie G20

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pozitívne testovaných na koronavírus je vo Francúzsku viac ako 16.000 ľudí a 674 ľudí nákaze podľahlo.

Paríž 23. marca (TASR) - Francúzsko a Čína sa v pondelok zhodli na potrebe konania mimoriadnych rozhovorov lídrov krajín skupiny G20, s cieľom dohodnúť sa na spoločnom medzinárodnom postupe v súvislosti s krízou spôsobenou koronavírusom SARS-CoV-2, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na kanceláriu francúzskeho prezidenta.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron absolvoval v pondelok v tejto veci telefonický rozhovor s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. K ich telefonátu došlo po tom, ako Saudská Arábia, ktorá je od decembra 2019 predsedníckou krajinou G20, minulý týždeň žiadala o videokonferenciu lídrov skupiny G20.

Prvé prípady nákazy koronavírusom zaznamenali koncom decembra 2019 v čínskom meste Wu-chan. Odvtedy sa vírus rozšíril do takmer celého sveta a nakazilo sa ním viac ako 366.000 ľudí a viac ako 16.000 zomrelo na následky ochorenia COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.

Pozitívne testovaných na koronavírus je vo Francúzsku viac ako 16.000 ľudí a 674 ľudí nákaze podľahlo.

Čína je zase s vyše 81.000 infikovanými osobami a 3270 úmrtiami stále najhoršie postihnutou krajinou, pokiaľ ide o súčasnú koronavírusovú pandémiu. Priamo na území Číny sa však už niekoľko dní takmer nik nový nenakazil, v krajine evidujú denne len niekoľko nových prípadov "privezených" zo zahraničia.