Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Hráči Paderbornu sa po pozitívnom teste Kiliana ocitli v karanténe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie nemeckého klubu pristúpilo k tomuto kroku po tom, čo u obrancu Lucu Kiliana diagnostikovali nový koronavírus.

Paderborn 14. marca (TASR) - Futbalisti SC Paderborn musia zostať v čiastočnej 14-dňovej karanténe. Vedenie nemeckého klubu pristúpilo k tomuto kroku po tom, čo u obrancu Lucu Kiliana diagnostikovali nový koronavírus.

Po jeho pozitívnom teste podstúpilo v tréningovom centre testovanie 45 hráčov a pracovníkov bundesligistu. "Karanténa znamená, že futbalisti musia zostať doma a dodržiavať odstup najmenej dvoch metrov od inej osoby. Pre hráčov a pracovníkov klubu, ktorí neboli s Kilianom v kontakte, pokračuje život normálne ďalej," uviedlo vedenie SC Paderborn vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra SID. Výsledky testov budú známe v najbližšom týždni. Test už v piatok absolvoval tréner Paderbornu Steffen Baumgart s negatívnym výsledkom.

Dvadsaťročný Luca Kilian je prvý pozitívne testovaný hráč nemeckej Bundesligy. Už predtým vedenie súťaže s okamžitou platnosťou prerušilo sezónu. V piatok mal Paderborn absolvovať v Düsseldorfe predohrávku 26. kola.

V Nemecku hlásili k sobote 14. marca o 11.50 SEČ celkovo 3675 prípadov ochorenia COVID-19, osem ľudí zomrelo. Celosvetovo je potvrdených viac ako 145-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 5429 osôb mu podľahlo.