Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V Sampdorii Janov majú koronavírus ďalší štyria hráči i lekár tímu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Všetci majú iba mierne príznaky, ich stav je dobrý a sú vo svojich domovoch v Janove.

Janov 13. marca (TASR) - Taliansky futbalový klub Sampdoria Janov hlásil v piatok ďalšie štyri prípady hráčov s pozitívnym testom na koronavírus. Nakazil sa ním aj lekár mužstva.

Už vo štvrtok klub informoval o ochorení útočníka Manola Gabbiadiniho, v piatok k nemu pribudli obranca Omar Colley, stredopoliari Albin Ekdal a Morten Thorsby i útočník Antonino La Gumina. Všetci majú iba mierne príznaky, ich stav je dobrý a sú vo svojich domovoch v Janove. Rovnaká ja situácia aj s lekárom Amedeom Baldarim, informovala agentúra AP.

V karanténe sú všetci ostatní hráči i členovia realizačného tímu. Sampdoria zatvorila svoje tréningové centrum i kancelárie klubu.

V piatok sa až o 250 zvýšil počet ľudí, ktorí podľahli v Taliansku koronavírusu. Celkovo ich je už 1266. Ide o najvyšší počet obetí za jeden deň od vypuknutia epidémie. V krajine evidujú aj rapídny nárast nakazených, v piatok večer sa ich počet vyšplhal na 17.660.

Vo svete si pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 dosiaľ vyžiadala približne 5374 mŕtvych a v 135 krajinách sa nakazilo 142.775 osôb. Približne 70.920 ľudí sa z nákazy vyliečilo.