Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

G. Matečná: V logistických a distribučných skladoch je dostatok tovaru

Na archívnej snímke ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná. Foto: FOTO TASR – Jaroslav Novák

Podľa podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu R. Rašiho (Smer-SD) je len v distribučnom centre najväčšieho obchodného reťazca na Slovensku v Beckove viac ako 1,2 milióna kartónov potravín.

Beckov 17. marca (TASR) – V logistických a distribučných skladoch je dostatočné množstvo tovaru, je ho dokonca viac ako zvyčajne a v požadovanej sortimentnej skladbe. Po utorkovej návšteve distribučného centra jedného z obchodných reťazcov v Beckove to povedala ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS).

"Tovaru je dokonca v skladoch viac ako za bežnej prevádzky, pretože počet objednávok je taký veľký, že prevažuje naskladňovanie materiálu nad výdajom. Sortimentná skladba je taká, že je dostatok všetkého, čo potrebujeme. Vôbec nie je dôvod na nejakú paniku," skonštatovala Matečná s apelom na ľudí, aby chodili na nákupy s ochrannými rúškami a dodržiavali požadované odstupy.

Podľa podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD) je len v distribučnom centre najväčšieho obchodného reťazca na Slovensku v Beckove viac ako 1,2 milióna kartónov potravín, ktoré ľudia potrebujú a každý deň do skladu pribudne viac potravín ako sa z neho distribuuje.

"Reťazec nemá žiadny problém, aby potraviny dopĺňal do obchodov nepretržite. Ak teda naši občania prídu k regálu, ktorý nie je plný, do dvoch až troch hodín bude opäť plný, pretože celý sortiment je k dispozícii," zdôraznil Raši.

Ako dodal, nie je žiadny dôvod na obavy, Slovensko podľa neho púšťa celú nákladnú dopravu a zásobovanie. Ak by aj ostatné štáty sprísnili kontroly zásobovanie to neohrozí.