Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

G20: Kambodžský premiér mal po summite ASEAN pozitívny test na covid

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hun Sen absolvoval bez rúška na summite ASEAN-u množstvo stretnutí s čelnými predstaviteľmi ôsmich juhovýchodných ázijských krajín, ako aj z USA, Číny, Japonska, Austrálie a Kanady.

Nusa Dua 15. novembra (TASR) - Kambodžský premiér Hun Sen v utorok oznámil, že mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 po tom, čo na summite ASEAN-u v kambodžskej metropole Phnom Penh hostil vyše desiatku svetových lídrov vrátane amerického prezidenta Joea Bidena. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Najdlhšie vládnuci líder v Ázii v príspevku na Facebooku uviedol, že pozitívny výsledok testu na covid mal pri príchode do Indonézie na summit skupiny krajín G20, ale príznaky nákazy sa uňho neprejavujú.

Hun Sen absolvoval bez rúška na summite ASEAN-u množstvo stretnutí s čelnými predstaviteľmi ôsmich juhovýchodných ázijských krajín, ako aj z USA, Číny, Japonska, Austrálie a Kanady. Summit lídrov Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) sa skončil v nedeľu.

Hun Sen dodal, že sa na covid testoval každý deň, aj pred odletom na indonézsky ostrov Bali na stretnutie G20, a všetky výsledky mal negatívne.

Predseda kambodžskej vlády dodal, že šťastím je, že na Bali pricestoval neskoro a zmeškal večeru v ostatnými lídrami.

Kambodžská delegácia sa z bezpečnostných dôvodov vráti v utorok do vlasti, doplnil Hun Sen.