Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Koronavírus

Garay z Valencie mal pozitívny test na koronavírus

Ezequiel Garay, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Garaya testovali - rovnako ako všetkých hráčov FC Valencia - v piatok 13. marca, teda krátko po tom, čo účastník najvyššej španielskej súťaže zrušil všetky tímové aktivity.

Valencia 15. marca (TASR) - Futbalista Valencie Ezequiel Garay je prvý hráč španielskej La Ligy, ktorý mal pozitívny test na nový koronavírus. Argentínsky reprezentačný obranca oznámil túto správu v nedeľu na Instagrame, informáciu potvrdil aj jeho klub. Ten v oficiálnom stanovisku tiež doplnil, že celkovo má vírus až päť osôb, vrátane členov kádra, realizačného tímu a zamestnancov, ale ďalšie mená nešpecifikoval. Všetci sú však v dobrom zdravotnom stave bez komplikácií monitorovaní v domácej karanténe.

Garaya testovali - rovnako ako všetkých hráčov FC Valencia - v piatok 13. marca, teda krátko po tom, čo účastník najvyššej španielskej súťaže zrušil všetky tímové aktivity. Vedenie súťaže predtým požiadalo všetkých hráčov, aby sa zavreli do izolácie, zároveň zrušilo všetky tréningy a zápasy minimálne do 4. apríla. Garay bol už dlhodobejšie mimo hry, na začiatku februára totiž utrpel vážne zranenie kolena. "Je jasné, že rok 2020 sa začal pre mňa zle. Mal som pozitívny test na koronavírus. Cítim sa však veľmi dobre. Teraz mi zostáva len počúvať lekárov a zdravotníkov a byť naďalej v izolácii," uviedol argentínsky stopér na sociálnej sieti.

Už v sobotu potvrdil pozitívny test u svojich dvoch zamestnancov španielsky prvoligista Deportivo Alaves. Klub okamžite odložil všetky tréningy. V týchto dňoch absolvuje testovanie mužstvo i ďalší zamestnanci. Približne v rovnakom čase bol infikovaný aj Martin Ortega, obchodný riaditeľ CD Leganes.

V Španielsku hlásili k nedeli k 12.50 SEČ 6391 infikovaných a 196 mŕtvych. Celosvetovo evidujú vyše 156.000 prípadov, dosiaľ vírusu podľahlo 5833 ľudí.