Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Ľudia vo viacerých gréckych mestách protestovali proti opatreniam

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po uvoľnení opatrení v krajine v priebehu posledných desiatich dní prudko stúpol počet nových prípadov nákazy koronavírusom.

Atény 15. júla (TASR) – Približne 4000 ľudí protestovalo v stredu podvečer v gréckej metropole Atény proti novému balíku protiepidemických opatrení, ktoré vytvárajú na obyvateľov tlak, aby sa dali zaočkovať, informovala vo štvrtok agentúra AFP.

Okrem ľudí v Aténách, ktorí sa zhromaždili pred budovou parlamentu, protestovalo niekoľko stoviek ľudí aj v uliciach miest Solún a Iraklio. Podľa štátnych médií išlo o doteraz najväčšie protesty odporcov vakcinácie v Grécku.

Obyvatelia Grécka vyšli do ulíc len niekoľko dní po tom, ako vláda v pondelok oznámila, že do interiérov reštaurácii, barov, kín, divadiel či iných kultúrnych inštitúcií budú mať povolený vstup len zaočkovaní obyvatelia, pripomína AFP. Vláda tiež ohlásila povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 pre zdravotníkov, vrátane všetkých zamestnancov domovov dôchodcov, a príslušníkov ozbrojených zložiek.

Demonštranti v stredu poukazovali na to, že odporcovia očkovania sa ocitli v ťažkej situácii a malo by im byť umožnené zachovať si právo nedať sa zaočkovať.

Po uvoľnení opatrení v krajine v priebehu posledných desiatich dní prudko stúpol počet nových prípadov nákazy koronavírusom. Odborníci tvrdia, že za náhly nárast prípadov môže v Grécku najmä nočný život a zabávajúci sa mladí ľudia, píše AFP.