Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Nezaočkovaní grécki žiaci a zamestnanci sa musia povinne testovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Covidpasom je po novom potrebné sa preukázať pri vstupe do reštaurácií, barov, kín či iných kultúrnych zariadení.

Atény 13. septembra (TASR) - V Grécku sa od pondelka musia nezaočkovaní zamestnanci a žiaci starší ako 12 rokov preukázať pri vstupe na pracoviská a do škôl negatívnym testom či potvrdením o prekonaní covidu. Informovala o tom agentúra AP a server eKathimerini.com.

Podľa nových nariadení budú musieť všetci pracovníci v súkromnom a verejnom sektore bez potvrdenia o očkovaní alebo prekonaní covidu absolvovať jeden rýchlotest týždenne. Dva testy týždenne budú potrebovať ľudia pracujúci na akademickej pôde, v cestovnom ruchu, v reštauráciách, kaviarňach či baroch, ale aj žiaci a študenti. Testy na covid sú spoplatnené, bezplatné sú iba pre žiakov a študentov, píše eKathimerini.

Covidpasom je po novom potrebné sa preukázať pri vstupe do reštaurácií, barov, kín či iných kultúrnych zariadení. Podľa eKathimerini je prekrytie horných dýchacích ciest povinné pre všetkých vo vnútorných verejných priestranstvách a v preplnených vonkajších priestoroch.

Ako uvádza agentúra AP, plne zaočkovaných je v Grécku zhruba 56 percent ľudí starších ako 12 rokov. Zdravotníci majú očkovanie proti covidu povinné od 1. septembra.