Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Gröhling: Klesol percentuálny podiel pozitívnych žiakov a učiteľov

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) pred zasadnutím 58. schôdze vlády SR 16. februára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V súvislosti s maturitnými skúškami minister povedal, že sa budú realizovať v štandardnom režime.

Bratislava 16. februára (TASR) - V školstve oproti minulému týždňu poklesol percentuálny podiel pozitívnych zamestnancov škôl aj žiakov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

Uplynulý týždeň sa urobilo takmer 600.000 samotestov a pozitivita klesla aj v tomto prípade, poznamenal šéf rezortu školstva. Zároveň požiadal rodičov, aby si pred začiatkom jarných prázdnin vyzdvihli samotesty na testovanie žiakov.



Ministra teší, že dôjde aj k úprave individuálnej karantény pre žiakov. Poukázal, že boli vypočuté ich požiadavky a argumenty. Presné detaily však podľa jeho slov upraví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR. Verí, že k individuálnej karanténe sa pristúpi od marca.

V súvislosti s maturitnými skúškami minister povedal, že sa budú realizovať v štandardnom režime. Zmena bude podľa jeho slov v prípade predĺženia doby externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti v každom vyučovacom predmete o 15 minút. Školy tiež upravia zadania ústnej formy internej časti tak, aby otázky reflektovali spôsob vzdelávania žiakov v období dištančného vyučovania.