Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Gymnastická únia odložila európske šampionáty vo všetkých odvetviach

Ilustračné foto. Foto: TASR

Rozhodnutie sa týka Majstrovstiev Európy žien v športovej gymnastike, ktoré sa mali konať od 30. apríla do 3. mája v Paríži.

Lausanne 17. marca (TASR) – Európska gymnastická únia odložila európske šampionáty vo všetkých odvetviach na druhú polovicu roka. Dôvod je hrozba šírenia koronavírusu.

Rozhodnutie sa týka ME žien v športovej gymnastike, ktoré sa mali konať od 30. apríla do 3. mája v Paríži, i ME mužov, tie boli v kalendári 27. až 31. mája v Baku. V pôvodnom termíne 21. až 24. mája sa neuskutočnia ani ME v modernej gymnastike v Kyjeve a ME v skokoch na trampolíne, ktoré sa mali uskutočniť od 7. do 10. mája v Göteborgu. Všetky podujatia mali slúžiť aj ako záverečná kvalifikácia na OH 2020 v Tokiu. Správu zverejnila agentúra TASS.

UEG zároveň informovala, že bližšie informácie o nových termínoch podujatí a o zmene kvalifikačného procesu na OH poskytne koncom apríla. Zrušenie šampionátov je komplikácia najmä pre najlepšieho slovenského športového gymnastu Slavomíra Michňáka. Najlepšia športová gymnastka Barbora Mokošová si už vybojovala miestenku do Tokia na MS 2019 v Stuttgarte.