Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Handlovská a bánovská nemocnica povolili návštevy pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Pri návšteve v nemocnici musia použiť respirátor FFP2 alebo FFP3.

Handlová/Bánovce nad Bebravou 25. apríla (TASR) - Nemocnice v Handlovej a Bánovciach nad Bebravou opätovne povolili návštevy hospitalizovaných pacientov. K zrušeniu opatrenia pristúpili v nadväznosti na zlepšenie epidemiologickej situácie a novú vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva. TASR o tom v pondelok informovala tlačová hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Príbuzní či známi, ktorí prídu svojich blízkych navštíviť, nesmú mať príznaky ochorenia COVID-19 a nesmú mať ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu a liečbu. Pri návšteve v nemocnici musia použiť respirátor FFP2 alebo FFP3.

Návštevné hodiny v nemocnici v Bánovciach nad Bebravou sú v utorok, vo štvrtok a v nedeľu v čase od 14.00 h do 16.00 h. Ošetrujúci lekár má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy v prípade, že návštevník nedodržal stanovené protiepidemiologické opatrenia.

Hospitalizovaných pacientov môžu príbuzní a známi v handlovskej nemocnici prísť pozrieť každý pracovný deň od 15.00 do 17.00 h, rovnako aj počas víkendov. Povolenie sa týka aj klientov Senior centra Sv. Kataríny. Návštevu je potrebné si vopred telefonicky dohodnúť s personálom príslušného oddelenia.