Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Koronavírus

Holandsko hlási ďalších 63 úmrtí na koronavírus.Dosiaľ najvyšší nárast

Dve bežkyne bežia s balónmi okolo tabule, ktorá upozorňuje na dodržiavanie dostatočného odstupu medzi ľudmi v súvislosti so šírením nového typu koronavírusu v Amsterdame v sobotu 21. marca 2020. Počet ľudí, ktorí sa v Holandsku nakazili novým koronavírusom, stúpol za uplynulých 24 hodín o 637 na 3631. Za toto obdobie pribudlo aj 30 nových úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú vírus spôsobuje; mŕtvych je celkovo 136. Najviac nakazených (1180) hlási provincia Severné Brabantsko. Foto: TASR/AP

Holandská vláda v pondelok večer sprísnila opatrenia proti koronavírusu.

Haag 24. marca (TASR) - Počet ľudí, ktorí sa v Holandsku nakazili novým koronavírusom, stúpol za uplynulých 24 hodín o 811 na 5560. Za toto obdobie pribudlo 63 ďalších úmrtí na koronavírus, čím ich celkový počet dosiahol 276, informovala v utorok agentúra AP s odvolaním sa na údaje Národného inštitútu pre verejné zdravie a životné prostredie (RIVM).

Ide o zatiaľ najvyššie denné nárasty nakazených i mŕtvych v Holandsku.

RIVM tvrdí, že účinok obmedzení zavadených vládou na spomalenie šírenia koronavírusu sa neprejaví pravdepodobne skôr než koncom týždňa.

Holandská vláda v pondelok večer sprísnila opatrenia proti koronavírusu. Napríklad zakázala až do 1. júna všetky zhromaždenia, podujatia a stretnutia a vyzvala ľudí, aby sa zdržiavali doma. Vláda tiež dala miestnym starostom posilnené právomoci vynucovať si dodržiavanie obmedzení.