Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Hongkong od pondelka ruší povinnú karanténu pre prichádzajúcich

Správca Hongkongu John Lee s respirátom na tvári reční počas tlačovej konferencie v Hongkongu v piatok 23. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Po novom pred cestou do Hongkongu stačí v priebehu 24 hodín pred odletom absolvovať antigénový test - namiesto doteraz vyžadovaného PCR testu v priebehu 48 hodín.

Hongkong 23. septembra (TASR) - Hongkong od pondelka 26. septembra ruší povinnú karanténu, ktorú nahradia miernejšie opatrenia. Karanténu pre ľudí prichádzajúcich na jeho územie zaviedol v roku 2020 v obavách so šírenia koronavírusu. TASR správu prevzala v piatok z agentúry DPA.

Ľudia prichádzajúci do Hongkongu si budú tri dni po príchode sledovať zdravotný stav a nebudú môcť chodiť do reštaurácií a podobných zariadení. Na štvrtý deň po negatívnom výsledku testu dostanú prostredníctvom aplikácie povolenie na voľný pohyb. Na šiesty deň musia opäť absolvovať test.

Po novom pred cestou do Hongkongu stačí v priebehu 24 hodín pred odletom absolvovať antigénový test - namiesto doteraz vyžadovaného PCR testu v priebehu 48 hodín. Pasažieri budú testovaní aj na letiskách, nebudú však musieť čakať na výsledky. Doteraz museli stráviť tri dni v karanténe v hoteli a následne počas štyroch dní sledovať svoj zdravotný stav.

Hongkonské úrady zaviedli prísnu povinnú karanténu po začiatku pandémie v marci 2020 a jej dĺžka pre prichádzajúcich bola v istom období až tri týždne, pripomína DPA. Karanténu od polovice budúceho mesiaca ruší aj Taiwan.