Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Hospitalizovaných s COVID-19 na Zemplíne naďalej ubúda

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z 34 na 30 klesol za sedem dní počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v michalovskej nemocnici.

Humenné 22. marca (TASR) – Trend pomalého uvoľňovania covidových lôžok v nemocniciach na Zemplíne pokračuje i naďalej. Zvýšenie počtu hospitalizovaných oproti minulému týždňu eviduje len nemocnica v Trebišove, kde je aktuálne v rámci regiónu v užívaní i najviac umelých pľúcnych ventilácií (UPV). Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Z 34 na 30 klesol za sedem dní počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v michalovskej nemocnici. Zhodne po dvoch pacientov na covidových lôžkach menej evidujú v nemocnici v Humennom (aktuálne 27) a vo Vranove nad Topľou (18).

V nemocnici v Trebišove narástol počet hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom zo 40 na 42. Napojenie na UPV si tam vyžaduje zdravotný stav štyroch z nich. V ostatných zariadeniach siete pomáha dýchať po jednom pacientovi.

Úbytok obsadených covidových lôžok zaznamenala oproti pondelku 14. marca aj mestská nemocnica Snina, kde podľa slov námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť Jany Kapákovej klesol počet pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z 25 na 22.