Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Hráči Arsenalu sa stali v Leedsi terčami rasizmu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tréner hostí Mikel Arteta potvrdil, že jeho hráčov počas stretnutia urážal jeden z fanúšikov domáceho tímu.

Leeds 19. decembra (TASR) - V jedinom sobotnom zápase 18. kola anglickej Premier League medzi Leedsom a Arsenalom (1:4) došlo k rasistickým útokom. Tréner hostí Mikel Arteta potvrdil, že jeho hráčov počas stretnutia urážal jeden z fanúšikov domáceho tímu.

"Áno, bohužiaľ, musím to potvrdiť. Vie o tom šéf štadióna a bude sa to riešiť," povedal tréner Arsenalu po zápase. "Týkalo sa to hráčov na striedačke, jeden z nich počul rasistické komentáre. Bol to však len jeden človek a nemyslím si, že by za to mal pykať celý štadión." V 34. minúte prerušil rozhodca Andre Marriner zápas a narušenie konzultoval s funkcionármi.

O tretie ligové víťazstvo Arsenalu za sebou sa postarali Gabriel Martinelli, ktorý dal prvé dva góly hostí a skóroval štyrikrát v uplynulých šiestich zápasoch. Ďalšie zásahy pridali Bukayo Saka a v závere Emile Smith Rowe. Leedsu chýbalo pre zranenia a vylúčenia desať hráčov, jediný gól vsietil Raphinha, keď premenil penaltu. "Gunners" patrí v tabuľke štvrté miesto, za lídrom City zaostávajú deväť bodov.

Leeds je dve priečky nad hranicou zostupu, pričom Watford a Burnley, ktoré sú za ním, majú zápasy k dobru. K desiatim zraneným hráčom, medzi ktorými je napríklad aj kapitán Liam Cooper, Rodrigo, Charlie Cresswell či Diego Llorente, sa v sobotu pridal aj Jack Harrison. Toho trápi boľavý bedrový kĺb. "Nemôžete prepadnúť frustrácii. Musíte rozmýšľať o tom, ako sa takouto situáciou vyrovnáte," poznamenal tréner Leedsu Marcelo Bielsa.

Najvyššiu anglickú súťaž trápi pandémia koronavírusu, tento víkend vedenie ligy odložilo šesť z desiatich zápasov. V pondelok sa stretne všetkých 20 klubov a rozhodnú o prípadnom prerušení ligy. V nižšej EFL Championship zrušili pre pandémiu 19 z 36 zápasov.

Medzi neodohratými sobotnými zápasmi je aj stretnutie Aston Villy a Burnley, ktoré zrušili len niekoľko hodín pred výkopom. Hostia sa do takejto situácie dostali už druhýkrát v priebehu týždňa. Vo Veľkej Británii v piatok zaznamenali 93.045 prípadov nákazy koronavírusom, čo bolo prekonanie najvyššieho denného počtu tretí deň za sebou.