Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Indický Čennaj opäť zavádza obmedzenie pohybu, počet nakazených stúpol

Lekári v špeciálnych ochranných odevoch bezplatne vyšetrujú ľudí v Dharaví, jednom z najväčších slumov v Ázii na predmestí Bombaja. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

India dosiaľ uvoľňovala opatrenia napriek tomu, že počet prípadov opäť rastie.

Naí Dillí 15. júna (TASR) - Indický štát Tamilnádu od piatka opäť zavedie obmedzenie pohybu v hlavnom meste Čennaj a priľahlých oblastiach. Informovala o tom v pondelok štátna vláda, ktorú citovala agentúra AFP.

Opatrenie prichádza po náraste počtu prípadov nákazy koronavírusom v oblasti. Zdravotnícke úrady Tamilnádu na Twitteri informovali, že v pondelok zaznamenali 1974 nových prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 38 úmrtí.

Obmedzenie pohybu bude platiť od 19. do 30. júna.

Indický premiér Naréndra Módí zaviedol koncom marca celoplošnú karanténu, ktorá sa však postupne uvoľňuje. Čiastočne sa obnovili vlakové spojenia i vnútroštátne lety, otvorili sa obchody a továrne. Školy však stále zostávajú zatvorené.

India dosiaľ uvoľňovala opatrenia napriek tomu, že počet prípadov opäť rastie. Celkovo táto krajina dosiaľ potvrdila 333.380 nakazených pacientov. Zomrelo 9524 ľudí. Vyliečilo sa 169.987 infikovaných.