Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Iniciatíva Kto pomôže Slovensku vyzbierala viac ako 220.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V iniciatíve je zapojený tím dobrovoľníkov, ktorí sa profesionálne zaoberajú nákupom zdravotníckeho materiálu a ochranných pomôco.

Bratislava 16. marca (TASR) – Iniciatíva Kto pomôže Slovensku, ktorá chce pomôcť zvládnuť pandémiu nového koronavírusu, vyzbierala viac ako 220.000 eur. Doteraz má 125 požiadaviek od zdravotníckych zariadení, nemocníc, záchraniek či domovov sociálnych služieb a rôznych organizácií, ktoré pracujú so seniormi a sociálne odkázanými. TASR o tom informoval iniciátor platformy Šimon Šicko.

"Výzvu na pomoc sme spustili v piatok a z reakcie ľudí na sociálnych sieťach vidíme, že všade naokolo je ochota pomôcť a takáto platforma, ktorá je schopná pomoc efektívne organizovať, je veľmi užitočná," uviedol Šicko s tým, že najčastejšie požadované komodity sú rúška, respirátory a ochranné pomôcky, dezinfekcia, čističky vzduchu a jedlo pre seniorov a zraniteľné skupiny.

V iniciatíve je zapojený tím dobrovoľníkov, ktorí sa profesionálne zaoberajú nákupom zdravotníckeho materiálu a ochranných pomôcok, ako aj manažérov, ktorí podľa Šicka hľadajú kreatívne riešenia na zabezpečenie potrebných vecí.