Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Koronavírus

Chameneí naznačil,že počas ramadánu budú v Iráne zakázané zhromaždenia

Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí počas prejavu, ktorý odvysielala iránska štátna televízia v Teheráne vo štvrtok 9. apríla 2020. Ajatolláh Alí Chameneívo štvrtok naznačil, že počas moslimského pôstneho mesiaca ramadán by mohli byť v dôsledku pandémie koronavírusu zakázané verejné zhromaždenia. Irán je z hľadiska ochorenia spôsobeného novým druhom koronavírusu najviac postihnutou krajinou v oblasti Blízkeho východu. Výskyt ochorenia COVID-19 tam prvýkrát potvrdili 19. februára. Foto: TASR/AP

Ramadán sa začne koncom apríla a bude trvať takmer celý máj. Iránski verejní činitelia však zatiaľ o opatreniach počas moslimského posvätného mesiaca nehovorili.

Teherán 9. apríla (TASR) - Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí vo štvrtok naznačil, že počas moslimského pôstneho mesiaca ramadán by mohli byť v dôsledku pandémie koronavírusu zakázané verejné zhromaždenia. Informovala o tom agentúra AP.

"Bez verejných zhromaždení ako modlitby, prejavy a podobne počas mesiaca ramadán, ktoré nám tento rok budú upreté, by sme sa mali rovnakým pocitom oddávať vo svojej osamelosti," povedal Chameneí v prejave odvysielanom iránskou štátnou televíziou.

Ramadán sa začne koncom apríla a bude trvať takmer celý máj. Iránski verejní činitelia však zatiaľ o opatreniach počas moslimského posvätného mesiaca nehovorili.

Irán je z hľadiska ochorenia spôsobeného novým druhom koronavírusu najviac postihnutou krajinou v oblasti Blízkeho východu. Výskyt ochorenia COVID-19 tam prvýkrát potvrdili 19. februára.