Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Irán má ďalších 122 obetí nákazy koronavírusom

Na snímke členovia iránskej vlády s rúškami na tvárach a s ochrannými rukavicami počas zasadnutia kabinetu v Teheráne. Foto: TASR/AP

Podľa iránskeho ministerstva zdravotníctva za posledných 24 hodín potvrdili nákazu koronavírusom u ďalších 1762 osôb, čím sa ich počet zvýšil na 24.811.

Teherán 24. marca (TASR) - Irán v utorok potvrdil ďalších 122 prípadov úmrtia na nákazu spôsobenú koronavírusom SARS-CoV-2, čím sa ich počet zvýšil celkovo na 1934. Nakazených je viac takmer 25.000 osôb. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa iránskeho ministerstva zdravotníctva za posledných 24 hodín potvrdili nákazu koronavírusom u ďalších 1762 osôb, čím sa ich počet zvýšil na 24.811.

Iránsky prezident Hasan Rúhání konštatoval, že v niektorých regiónoch krajiny začal klesať počet hospitalizácií pacientov nakazených koronavírusom, ako aj počet úmrtí. Podľa jeho slov sa preukázala účinnosť vládnych opatrení. Dodal, že "hlavným cieľom je zabezpečiť, aby čo najviac ľudí zostalo doma".

Rúhání uviedol, že doma zostáva približne polovica vládnych zamestnancov. Ďalšie opatrenie v boji s koronavírusom - dočasné prepustenie väzňov - bude platiť približne do polovice apríla, priblížil prezident islamskej republiky.

V minulých týždňoch zaznamenali denný prírastok 1000-1200 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom denne zomiera 120-130 ľudí, pripomína agentúra TASS.

V Iráne sa prvý prípad nákazy novým druhom koronavírusu objavil 19. februára v meste Kom. Do konca marca zostávajú v krajine zatvorené školy. Mnohé štáty s Iránom prerušili dopravné spojenia.

Irán je jednou z najviac zasiahnutých krajín na svete. Najviac nakazených evidujú v hlavnom meste Teherán.