Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Irán oznámil ďalších 113 úmrtí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami je aj poradca ministra zahraničných vecí Mohammada Džaváda Zarífa.

Teherán 15. marca (TASR) - Irán oznámil v nedeľu ďalších 113 úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom, čím sa celkový počet obetí v tejto krajine vyšplhal na 724. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa AFP to je zatiaľ najvyšší počet obetí za jeden deň. Počet nakazených v Iráne je podľa agentúry AP približne 13.000.

Hovorca iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr vyhlásil, že "ľudia by mali zrušiť všetky cesty a zostať doma, aby sme v najbližších dňoch mohli vidieť zlepšenie situácie".

Irán je v súčasnosti koronavírusom najviac postihnutou krajinou na Blízkom a Strednom východe a v globálnej bilancii je na treťom mieste za Čínou a Talianskom.

Koronavírusom sa v Iráne nakazilo niekoľko vysokopostavených vládnych úradníkov a poslancov a najmenej sedem z nich chorobe COVID-19, ktorú koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, podľahlo. Medzi obeťami je aj poradca ministra zahraničných vecí Mohammada Džaváda Zarífa.

Vláda v Teheráne sa v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu rozhodla nasadiť armádu, aby pomohla vyprázdniť ulice iránskych miest. Na prítomnosť tohto nákazlivého ochorenia by mali byť otestovaní všetci obyvatelia islamskej republiky.