Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Joe Biden varoval, že omikron sa začne šíriť oveľa rýchlejšie

Na archívnej snímke zo 16. decembra 2021 americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Biden zdôraznil, že je dôležité, aby očkovaní ľudia dostali posilňovaciu dávku, a tí, ktorí ešte neboli očkovaní, prvú dávku.

Washington 17. decembra (TASR) - Americký prezident Joe Biden vo štvrtok varoval, že koronavírusový variant omikron sa v Spojených štátoch "začne šíriť oveľa rýchlejšie". Vyzval Američanov, aby sa dali zaočkovať. Informovala o tom agentúra AFP.

"Jedinou skutočnou ochranou je dať sa zaočkovať," povedal Biden a predpovedal "zimu ťažkých chorôb a smrti" pre neočkovaných.

Biden zdôraznil, že je dôležité, aby očkovaní ľudia dostali posilňovaciu dávku, a tí, ktorí ešte neboli očkovaní, prvú dávku.

Krátko predtým zástupkyňa hovorkyne Bieleho domu Karine Jean-Pierreová naznačila, že administratíva v súčasnosti nemá v úmysle prijať konkrétne reštriktívne opatrenia; namiesto toho sa chce zamerať na očkovanie.

Spojené štáty, covidom najviac zasiahnutá krajina na svete, v súčasnosti eviduje priemerne 1150 úmrtí denne na covid, vyplýva z údajov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).