Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

Zdravotníckym pracovníkom v Kalifornii nariadili povinné očkovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nariadenie prichádza v období, keď v Kalifornii dochádza k najrýchlejšiemu nárastu počtu nových prípadov nákazy od začiatku pandémie.

Los Angeles 6. augusta (TASR) - Americký štát Kalifornia nariadil povinné očkovanie zdravotníckym pracovníkom. Všetci musia byť plne zaočkovaní do 30. septembra, informovala v piatok agentúra AP.

Nové nariadenie vydal Kalifornský úrad verejného zdravotníctva (CDPH). Povinnosť byť zaočkovaný do konca septembra sa vzťahuje na 2,2 milióna pracovníkov nemocníc a opatrovateľských domov. Ide o prvé nariadenie svojho druhu v Spojených štátoch.

Guvernér štátu Kalifornia Gavin Newsom v júli oznámil, že zdravotnícki pracovníci sa buď dajú zaočkovať, alebo budú musieť každý týždeň predložiť potvrdenie o negatívnom výsledku testu na koronavírus. Po novom však už nemajú možnosť voľby, dodáva AP.

Nariadenie prichádza v období, keď v Kalifornii dochádza k najrýchlejšiemu nárastu počtu nových prípadov nákazy od začiatku pandémie. Väčšina nových prípadov súvisí s nákazlivejším koronavírusovým variantom delta.