Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Koronavírus

Kanada zruší povinné očkovanie pre prichádzajúcich cudzincov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Kanada v súčasnosti vyžaduje rovnako ako napríklad aj Spojené štáty, aby boli cudzinci vstupujúci na jej územie proti covidu zaočkovaní.

Toronto 23. septembra (TASR) - Kanada zruší 30. septembra požiadavku povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 platiacu pre cudzincov vstupujúcich na jej územie. Agentúre AP to vo štvrtok povedal kanadský predstaviteľ oboznámený so situáciou, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa jeho informácií podpísal kanadský premiér Justin Trudeau príslušné vyhlásenie, ktorým sa táto povinnosť zruší.

Kanada v súčasnosti vyžaduje rovnako ako napríklad aj Spojené štáty, aby boli cudzinci vstupujúci na jej územie proti covidu zaočkovaní. Prichádzať síce môžu aj neočkovaní zahraniční občania, pri vstupe však musia absolvovať test na koronavírus a následne sa podrobiť 14-dňovej karanténe.

Citovaný zdroj AP uviedol, že premiér Trudeau súhlasil s tým, že predmetné vládne nariadenie vyžadujúce, aby sa cudzinci na kanadských hraniciach preukazovali potvrdením o absolvovaní očkovania, vyprší 30. septembra. V USA sa v dohľadnej dobe takáto zmena neočakáva, približuje AP.

Trudeauova liberálna vláda sa zároveň stále ešte nerozhodla v otázke, či zachovať povinnosť nosenia rúšok na tvár pre cestujúcich vo vlakoch či lietadlách.