Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Koronavírus

Kirgizsko hlási prvé 3 prípady nákazy,pozitívne testovaní boli v Mekke

Moslimskí veriaci kameňujú satana počas veľkej tradičnej moslimskej púte hadždž v prvý deň sviatku obetovania s názvom íd al-adhá v Mekke. Foto: TASR/AP

Svetová zdravotnícka organizácia označila 11. marca šírenie nového koronavírus SARS-CoV-2 za pandémiu. Vírusom sa vo viac ako 150 krajinách sveta nakazilo už vyše 198.000 ľudí.

Biškek 18. marca (TASR) - Kirgizsko hlási troch prvých pozitívne testovaných na koronavírus SARS-CoV-2. S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra TASS.

"Registrujeme tri prípady choroby spôsobovanej novým koronavírusom. Sú to prvé tri prípady," povedal minister zdravotníctva Kosmosbek Čolponbajev.

Všetci traja pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19 sa nedávno vrátili z púte v Saudskej Arábii, uviedol minister a dodal, že 90 zo 135 cestujúcich, ktorí s chorými cestovali v lietadle, je v karanténe.

Svetová zdravotnícka organizácia označila 11. marca šírenie nového koronavírus SARS-CoV-2 za pandémiu. Vírusom sa vo viac ako 150 krajinách sveta nakazilo už vyše 198.000 ľudí, viac ako 80.000 z nich sa úplne uzdravilo, ale vyše 7900 ich zomrelo.