Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Kňažko, Jurčo a Pospíšil sú negatívni a pripoja sa k tímu

Na snímke Samuel Kňažko počas prvého tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred olympijskou kvalifikáciou na ZOH v Pekingu, 22. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Andrej Galica

Všetci sa tak pripoja ku zvyšku tímu a v piatok večer sa zúčastnia aj na otváracom ceremoniáli ZOH v Pekingu.

Peking 4. februára (TASR) - Trojica slovenských hokejových reprezentantov Samuel Kňažko, Tomáš Jurčo a Kristián Pospíšil mala aj druhý kontrolný test na koronavírus negatívny. Všetci sa tak pripoja ku zvyšku tímu a v piatok večer sa zúčastnia aj na otváracom ceremoniáli ZOH v Pekingu.

Trojica hráčov chýbala na úvodnom tréningu reprezentácie v Pekingu. Po prílete do dejiska hier vo štvrtok im vyšli pozitívne výsledky PCR testov, no piatkové kontrolné už mali negatívne a tak museli ísť ešte na potvrdzujúce. O ich negatívnom výsledku a pripojení hráčov k tímu informoval v piatok podvečer miestneho času mediálny manažér reprezentácie Peter Jánošík. Hráči boli dovtedy v izolácii.

TASR pripomína, že do dejiska hier dorazilo vo štvrtok 18 hokejistov a jedenásť členov realizačného tímu. Ďalší siedmi hráči pricestujú z Bratislavy po absolvovaní všetkých potrebných testov na koronavírus v najbližších dňoch. Druhý negatívny test mal Peter Cehlárik, tretí Michal Krištof, potrebujú dokopy štyri negatívne výsledky. Cehlárik by tak mohol doraziť v pondelok.

Pätica hokejistov z českej extraligy Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Mislav Rosandič by mala prísť už v sobotu. Rosandič bol pôvodne v "taxi tíme", no keďže Mário Grman je stále pozitívny, nahradil ho v nominácii práve 27-ročný obranca. "To už je definitívne rozhodnuté, meníme to, Mislav príde do hlavného mužstva a Mária berieme do ´taxi tímu´, pretože je stále pozitívny. No vyzerá to tak, že ho pre tieto olympijské hry stratíme. Cehlárik musí mať ešte ďalšie dva negatívne výsledky, keďže to prekonal. Zajtra by mali prísť tí piati, ktorí boli negatívni z českej extraligy, pokiaľ budú mať aj ďalšie testy fajn. Takže sa tešíme, že to zatiaľ vyzerá veľmi nádejne," povedal asistent generálneho manažéra reprezentácie Oto Haščák.