Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

V Komárne prerušili prevádzku mestskej hromadnej dopravy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pre pravidelnú informovanosť občanov vytvorilo mesto na svojej webovej stránke položku Koronavírus s aktuálnymi informáciami.

Komárno 16. marca (TASR) – Operatívny štáb mesta Komárno rozhodol o prerušení prevádzky mestskej hromadnej dopravy. Mestské autobusy nebudú premávať od utorka (17. 3.). V odôvodnených prípadoch, ako je návšteva lekára, zabezpečí mesto starším ľuďom, osobám so zníženou schopnosťou pohybu a ľuďom v núdzi sociálny taxík, o ktorý môžu požiadať na telefónnom čísle 035/2831 205, informoval primátor Komárna Béla Keszegh.

Radnica pomôže starším ľuďom aj s nákupmi. „Pri poskytovaní tejto služby bude partnerom mesta obchod s potravinami Bašta. Odkázaný môže svoju požiadavku oznámiť telefonicky, mesto následne zabezpečí doručenie požadovaného tovaru spolu s pokladničným bločkom,“ informovalo vedenie mesta. S doručovaním budú pomáhať sociálni pracovníci, mestskí policajti, ale svoju pomoc ponúkla aj reformovaná cirkev a dobrovoľní hasiči. Potraviny je možné si objednať na telefónnom čísle 035/7710 100 medzi 8.00 a 17.00 h. Starším ľuďom pomôže mestská polícia a sociálni pracovníci aj v prípade potreby získania liekov na lekársky predpis.

Pre pravidelnú informovanosť občanov vytvorilo mesto na svojej webovej stránke položku Koronavírus s aktuálnymi informáciami. Pri vchode do panelových domov sú vyvesené vytlačené informačné materiály. Na prípadné otázky obyvateľov je k dispozícii aj horúca linka mesta 035/2851 205, ktorá funguje v čase medzi 8.00 a 16.00 h. Mestský úrad zatiaľ prijíma stránky v obmedzenom režime dopoludnia a len v kancelárii prvého kontaktu pri radnici.

Ohradené mestské ihriská mesto uzamklo, pri otvorených ihriskách žiada obyvateľov, aby sa vyhýbali zhromažďovaniu. Mestskí policajti neustále sledujú mesto, na práce súvisiace s verejným poriadkom dohliada zástupca primátora Tamás Varga. „Radnica chce čo najskôr zabezpečiť rúška pre najzraniteľnejších obyvateľov. Nie je ľahké ich zabezpečiť, pretože všade je nedostatok tohto tovaru. Vedieme aj rokovania s firmami v Komárne, ktoré vedia šiť takéto rúška, využijeme aj takúto možnosť,“ uviedol primátor.