Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Covidové oddelenie bude v Komárne fungovať ešte najmenej 2-3 mesiace

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Pre klesajúci záujem zo strany obyvateľov o očkovanie proti COVID-19 nemocnica výrazne zredukuje časy určené na vakcináciu.

Komárno 8. marca (TASR) - Nemocnica Agel Komárno je v tretej fáze reprofilizácie covidových lôžok. Napriek celkovo lepšej epidemiologickej situácii pandémia pretrváva a podľa riaditeľa Miroslava Jašku ovplyvňuje chod nemocnice. Predpokladá, že jedno covidové oddelenie budú prevádzkovať ešte najmenej dva - tri mesiace.

Aktuálne je hospitalizovaných 24 pacientov s potvrdeným novým koronavírusom, z toho 18 leží na štandardných kyslíkových lôžkach, štyria si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a dvaja sú suspektní.

"Ochorenie COVID-19 v najbližších dňoch a týždňoch úplne nezmizne. Predpokladáme, že jedno covidové oddelenie budeme prevádzkovať ešte najmenej dva - tri mesiace," odhaduje riaditeľ nemocnice.

Pre klesajúci záujem zo strany obyvateľov o očkovanie proti COVID-19 nemocnica výrazne zredukuje časy určené na vakcináciu. Za uplynulý týždeň podali zdravotníci 109 vakcín proti novému koronavírusu. "Pretože potrebujeme našich zdravotníkov v nemocnici, redukujeme činnosť vakcinačného centra na jednu hodinu denne. Záujemcovia sa môžu nechať zaočkovať každý pracovný deň v čase medzi 13.00 a 14.00 h," povedal Jaška.

Postupne sa v rámci možností rozbieha v komárňanskej nemocnici okrem akútnej aj plánovaná operatíva. V súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine nemocnica zatiaľ nezaznamenala hospitalizácie ani iné mimoriadne prípady.