Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Kombinovanie rôznych režimov pre 1 hromadné podujatie už nebude možné

Na archívnej snímke Covid automat Foto: TASR Jakub Kotian

Pri vstupe na hromadné podujatie bude povinné zvoliť si režim, mať o tom na viditeľnom mieste oznámenie a zabezpečiť vstup do priestorov podujatia len účastníkom v zvolenom režime.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu na Slovensku bude zakázané kombinovanie rôznych režimov pre jedno hromadné podujatie. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upravujúcej organizáciu hromadných podujatí. Do platnosti vstúpi od pondelka (11. 10.). TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

Pri vstupe na hromadné podujatie bude povinné zvoliť si režim, mať o tom na viditeľnom mieste oznámenie a zabezpečiť vstup do priestorov podujatia len účastníkom v zvolenom režime (základ, OTP, kompletne zaočkovaní). "Medzi kompletne zaočkované osoby sa pre potreby vyhlášky považujú deti do 12 rokov a dvoch mesiacov veku," uviedol ÚVZ. Aj v tejto vyhláške bola totiž zohľadnená doba nevyhnutná na tvorbu ochranných protilátok u čerstvo zaočkovaného 12-ročného dieťaťa.