Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Kórejské fitnescentrá musia obmedziť tempo cvičenia pre koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR – Erika Ďurčová

V krajine za posledných 24 hodín hlásili 1150 nových infekcií, čím sa celkový počet nakazených od začiatku pandémie zvýšil na 170 296. Takisto zaznamenali aj dve nové úmrtia.

Soul 13. júla (TASR) – Úrady fitnescentrám v juhokórejskom hlavnom meste Soul a v okolitých oblastiach nariadili obmedziť intenzitu cvičenia s cieľom zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Bežiace pásy môžu fungovať s rýchlosťou maximálne šesť kilometrov za hodinu. Osoby na skupinových lekciách zumby, spinningu či aerobiku sa do pondelka musia uspokojiť s tempom cvičenia, pri ktorom srdcová frekvencia nepresiahne 120 úderov za minútu.

Zdravotnícke úrady uviedli, že tieto obmedzenia zabránia, aby ľudia dýchali príliš rýchlo, alebo prenášali svoj pot na iné osoby.

Ľudia môžu v športových zariadeniach vo vnútorných priestoroch stráviť maximálne dve hodiny a nesmú používať sprchy. Všetky tieto zariadenia musia svoje prevádzky zatvárať o 22.00 h.

Majitelia fitnescentier podľa BBC v súvislosti s opatreniami obmedzujúcimi intenzitu cvičenia vyjadrili pochybnosti.

Pre aerobik v miernom tempe sa lepšie hodia skladby v intenzite, pri ktorej srdcová frekvencia dosahuje 120 až 140 úderov za minútu, píše BBC. Intenzívne tréningy ako lekcie CrossFitu alebo zumba si vyžadujú ešte rýchlejšiu hudbu.

Južná Kórea v utorok už siedmy deň v rade zaznamenala viac ako 1000 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, píše agentúra Jonhap.

V krajine za posledných 24 hodín hlásili 1150 nových infekcií, čím sa celkový počet nakazených od začiatku pandémie zvýšil na 170 296. Takisto zaznamenali aj dve nové úmrtia.