Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Česká covidová Aplikácia Tečka sčervenala, vplyv na platnosť to nemá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na odstránení problému so zobrazením pracujeme a ospravedlňujeme sa za komplikácie, tweetovali podľa Aktuálně.cz zástupcovia projektu Chytrá karanténa.

Praha 3. apríla (TASR) - Červené označenie všetkých covidových certifikátov v mobilnej aplikácii Tečka – českého ekvivalentu slovenského GreenPassu – nemá podľa predstaviteľov projektu Chytrá karanténa vplyv na ich platnosť vrátane uznávania v zahraničí, píše spravodajský server Aktuálně.cz.

O výpadku validačnej služby, ktorá "sčervenanie" u všetkých užívateľov spôsobila, informoval v nedeľu predpoludním tím Chytrej karantény na Twitteri. Samotné ťažiskové údaje sú však zapísané priamo v QR kóde a nijaká farba pri tom úlohu nezohráva.

"Dnes ráno užívateľom sčervenala aplikácia Tečka. Ide o výpadok validačnej služby, ktorý nemá vplyv na platnosť certifikátu a QR kód v zahraničí bude aj naďalej vyhodnocovaný správne. Na odstránení problému so zobrazením pracujeme a ospravedlňujeme sa za komplikácie," tweetovali podľa Aktuálně.cz zástupcovia projektu Chytrá karanténa.