Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

WHO hlási výrazný pokles nových prípadov nákazy za minulý týždeň

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najvyšší počet infikovaných hlásili USA, Británia, India, Irán a Turecko. Vysoko nákazlivý delta variant koronavírusu dosiaľ potvrdili v 180 krajinách.

Ženeva 15. septembra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že počas minulého týždňa hlásili vo svete približne štyri milióny nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je prvý väčší pokles za vyše dva mesiace. V predošlých týždňoch bolo nových infikovaných okolo 4,4 milióna, informovala v stredu agentúra AP.

Zdravotnícka agentúra OSN v týždňovej správe uviedla, že v porovnaní s predošlým týždňom zaznamenal pokles nových prípadov každý z regiónov sveta.

Hoci počet úmrtí celosvetovo klesol na približne 62.000, pričom najväčšie zníženie evidovali v juhovýchodnej Ázii, v Afrike došlo k nárastu úmrtí o sedem percent. Najvyšší počet infikovaných hlásili USA, Británia, India, Irán a Turecko. Vysoko nákazlivý delta variant koronavírusu dosiaľ potvrdili v 180 krajinách.

WHO tiež uviedla, že deti a tínedžeri sú ochorením COVID-19 naďalej menej postihované v porovnaní s dospelými. Počet úmrtí ľudí vo veku do 24 rokov v dôsledku tejto choroby predstavuje menej ako 0,5 percenta celkového počtu úmrtí súvisiacich s covidom vo svete.

WHO predtým uviedla, že deti by nemali byť uprednostňované pri očkovaní proti covidu vzhľadom na celkovo mimoriadny nedostatok vakcín vo svete.