Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Koronavírusom sa nakazil bývalý šéf frakcie CDU Friedrich Merz

Friedrich Merz Foto: TASR/AP

Merz (64) je jedným z troch kandidátov na post lídra CDU, ktorý má vystriedať súčasnú predsedníčku Annegret Krampovú-Karrenbauerovú.

Berlín 17. marca (TASR) – Novým koronavírusom SARS-CoV-2 sa nakazil aj bývalý šéf frakcie nemeckej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) v Spolkovom sneme Friedrich Merz.

"Test na koronavírus, ktorý mi urobili v nedeľu, je pozitívny. Do konca budúceho týždňa zostanem v domácej karanténe," povedal Merz v utorok pre agentúru DPA.

"Našťastie mám len ľahké až mierne symptómy. Všetky termíny sú zrušené. Striktne sa riadim odporúčaniami zdravotníckych orgánov," dodal Merz.

Merz (64) je jedným z troch kandidátov na post lídra CDU, ktorý má vystriedať súčasnú predsedníčku Annegret Krampovú-Karrenbauerovú. O tento post sa uchádzajú okrem neho premiér spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Armin Laschet a predseda zahraničného výboru Spolkového snemu Norbert Röttgen.

Pred niekoľkými dňami bol pre šírenie koronavírusu zrušený plánovaný mimoriadny zjazd CDU, ktorý sa mal konať 25. apríla a na programe mala byť práve voľba nového predsedu.