Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Vedenie mesta odporúča Košičanom nepoužívať klimatizáciu

Na snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach 10. marca 2020, archívna foto. Foto: TASR – František Iván

Zároveň vyzvalo bytové spoločenstvá, aby každý deň dezinfikovali kľučky, zábradlia, výťahy a ďalšie spoločné priestory, v ktorých dochádza k častému pohybu nájomníkov.

Košice 14. marca (TASR) – Mesto Košice prijalo v piatok (13. 3.) ďalšie opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu. Ako o tom informuje na svojej webstránke, zároveň sa spolu s ďalšími samosprávami podieľali na tvorbe pripomienok a odporúčaní pre Ministerstvo vnútra SR.

"V nich sme na základe rôznych poznatkov z aplikačnej praxe pri realizácii preventívnych opatrení požiadali o pomoc a urýchlené riešenie zlepšenia bezpečnosti a zdravia našich obyvateľov," uvádza mesto na webstránke.

Zároveň vyzvalo bytové spoločenstvá, aby každý deň dezinfikovali kľučky, zábradlia, výťahy a ďalšie spoločné priestory, v ktorých dochádza k častému pohybu nájomníkov.

"Odporúčame Košičanom, aby nepoužívali vo svojich firmách, obchodných prevádzkach a ďalších priestoroch vrátane bytov klimatizáciu alebo vzduchotechniku. Vedenie mesta už vo štvrtok (12. 3.) zakázalo na magistráte, v Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK), v ďalších mestských podnikoch a organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti používanie vzduchotechniky a klimatizácie," informuje mesto s tým, že sa tiež pripojilo k výzve Rúško nie je hanba.

Zamestnanci, ktorí pre plnenie naliehavých pracovných úloh pracovali v piatok v priestoroch magistrátu, mohli využiť hygienický balíček, v ktorom bolo rúško, rukavice a dezinfekčný prostriedok.