Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

VÚSCH obmedzil poskytovanie dravotnej starostlivosti

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Operatívny štáb vedený generálnym riaditeľom a hlavnou hygieničkou VÚSCH, ktorý zasadá viac ako týždeň na dennej báze, prijal sériu striktných opatrení.

Košice 13. marca (TASR) – Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Košiciach bude od piatka až do odvolania poskytovať odkladnú zdravotnú starostlivosť iba v redukovanom režime, a to podľa závažnosti diagnózy a klinického stavu pacientov. Rozhodlo o tom vedenie ústavu na piatkovom zasadnutí operatívneho štábu po zhodnotení závažnosti epidemiologickej situácie s ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

"Poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti je zabezpečené v plnom rozsahu," informovalo vedenie VÚSCH.

Operatívny štáb vedený generálnym riaditeľom a hlavnou hygieničkou VÚSCH, ktorý zasadá viac ako týždeň na dennej báze, prijal sériu striktných opatrení na zaistenie bezpečnosti pacientov, personálu a plynulosti poskytovania zdravotnej starostlivosti.

"Vzhľadom k tomu, že naši pacienti so srdcovocievnymi ochoreniami patria k najviac ohrozeným skupinám, realizujeme prísne preventívne opatrenia, spravidla v časovom predstihu," uviedol ústav.