Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Košické základné školy hlásia najviac nakazených v tomto školskom roku

Žiačky počas samotestovania na ochoreniu Covid-19, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je momentálne v karanténe 32 tried, v porovnaní s minulým týždňom ide zhruba o štvrtinový nárast.

Košice 2. novembra (TASR) – Košické základné školy (ZŠ) hlásia po jesenných prázdninách najviac nakazených v tomto školskom roku, informuje o tom mesto na svojej webovej stránke. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 vyšiel žiakom a pedagógom v 12 z 34 ZŠ v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

"Vírus postihol celkovo 70 žiakov a 13 pedagógov, čo je v priebehu aktuálneho školského roka zatiaľ rekordné číslo. Až 90 percent aktuálnych prípadov nahlásili školy počas dnešného dňa," uvádza magistrát. Vedúca oddelenia školstva Beáta Lopušniaková spresnila, že v ZŠ Hroncova pribudlo deväť detí a šesť učiteľov s pozitívnymi testami na COVID-19. Viacero nových prípadov, prevažne u žiakov, sa objavilo aj v ZŠ Laca Novomeského a v ZŠ Park Angelinum. "Našťastie vďaka prázdninám sa žiaci spolu nestretli v triede a navyše mnohým triedam na prelome októbra a novembra skončila karanténa," pripomenula.

V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je momentálne v karanténe 32 tried, v porovnaní s minulým týždňom ide zhruba o štvrtinový nárast. Online výučbu malo počas utorka 673 žiakov, ktorí sú v karanténe. Z celkové počtu všetkých žiakov košických škôl to predstavuje viac ako štyri percentá. "V karanténe sa ocitlo aj sedem pedagogických zamestnancov škôl, ktorí sa doteraz nedali zaočkovať," dodáva magistrát.

Podľa neho je epidemická situácia v ZŠ v Košiciach značne lepšia oproti celoslovenskému priemeru, ktorý predstavuje desať percent žiakov na nedobrovoľnej on-line výučbe.