Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Kouč Argentíny Scaloni po pozitívnych testoch vynechá duel s Čile

Na archívnej snímke Lionel Scaloni. Foto: TASR/AP

Mužstvo v Čile povedú ďalší Scaloniho asistenti a bývalí reprezentanti Walter Samuel a Roberto Ayala.

Buenos Aires 27. januára (TASR) - Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Scaloni mal pozitívny test na koronavírus a vynechá zápas kvalifikácie MS 2022 na pôde Čile (v piatok o 1.15 SEČ v Calame). Na lavičke nebude môcť byť ani jeho asistent Pablo Aimar.

"Pablo zostal doma, lebo je úzky kontakt. Ja som sa už zotavil, cítim sa dobre a pred niekoľkými dňami som ukončil karanténu. Stále mám však pozitívne výsledky a na vstup do Čile potrebujete negatívny test," uviedol Scaloni počas online tlačovej konferencie. Mužstvo v Čile povedú ďalší Scaloniho asistenti a bývalí reprezentanti Walter Samuel a Roberto Ayala.

Argentíne budú chýbať aj stredopoliari z anglickej Premier League a spolubývajúci počas reprezentačných akcií Alexis Mac Allister (Brighton) a Emiliano Buendia (Aston Villa), obaja mali takisto pozitívne testy na koronavírus. Argentína, rovnako ako líder tabuľky z Brazílie, má už päť kôl pred koncom juhoamerickej kvalifikácie istú účasť na MS 2022. Čile stále bojuje o miestenku, momentálne mu patrí šiesta pozícia. Priamy postup na šampionát si zabezpečia štyri najlepšie krajiny, piaty tím bude bojovať v interkontinentálnej baráži. Informovala o tom agentúra AFP.