Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Krízový štáb UK odporúča hybridnú výučbu v zimnom semestri

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR Dano Veselský

Okrem členov krízového štábu UK v Bratislave sa na online rokovaní zúčastnili aj dekani fakúlt, prezident Slovenskej rektorskej konferencie a zástupca Slovenskej technickej univerzity.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Výučba v blížiacom sa zimnom semestri akademického roka 2021/2022 sa má na Univerzite Komenského v Bratislave realizovať hybridne, to znamená časť prezenčne a časť dištančne. Vyplýva to z odporúčaní krízového štábu UK, ktorý o podmienkach výučby na najväčšej slovenskej univerzite rokoval v pondelok. Informuje o tom UK na svojom webe.

Prezenčne sa môžu realizovať vzdelávacie činnosti v prípade, že budú dodržané bezpečnostné a hygienické podmienky.

„Počet osôb v miestnosti neprekročí 50 percent kapacity miestnosti určenej na sedenie, maximálne však v miestnosti môže byť 50 osôb," uvádza UK. Vzdelávacie činnosti sa majú realizovať prezenčne, len ak to opatrenia verejných autorít umožňujú.

„V prípade, že nie je možné zabezpečiť prezenčnú výučbu podľa stanovených podmienok, vzdelávacie činnosti budú prebiehať dištančne," uvádza sa na webe najväčšej slovenskej univerzity.

Konečné rozhodnutie o priebehu výučby jednotlivých predmetov je v kompetencii dekanov jednotlivých fakúlt. Študentov prvého, druhého, spojeného aj tretieho stupňa štúdia informujú o ďalších detailoch do 31. augusta 2021 fakulty.

Okrem členov krízového štábu UK v Bratislave sa na online rokovaní zúčastnili aj dekani fakúlt UK, prezident Slovenskej rektorskej konferencie Rudolf Kropil a zástupca Slovenskej technickej univerzity Mikuláš Bittera.