Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Krupinská nemocnica zakázala návštevy pacientov na oddeleniach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Rovnako platí zákaz návštev aj vo Zvolene, pretože okres je podľa celoslovensky platného COVID automatu zaradený do prvého stupňa ohrozenia.

Krupina 24. septembra (TASR) - Krupinská nemocnica pre šírenie nového koronavírusu nepovoľuje návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. TASR o tom v piatok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica v Krupine patrí.

Ako dodala, Krupina je v druhom stupni ohrozenia a podľa platného COVID automatu je v bordovej fáze. „Respirátor v interiéri je povinný,“ poznamenala s tým, že v tomto zariadení platia v súčasnosti pravidlá ako vo zvolenskej nemocnici. Obe totiž patria pod skupinu Agel SK. Rovnako platí zákaz návštev aj vo Zvolene, pretože okres je podľa celoslovensky platného COVID automatu zaradený do prvého stupňa ohrozenia. „So súhlasom vedenia daného pracoviska sú povolené výnimky, jednou z nich návšteva pacienta v terminálnom štádiu ochorenia maximálne dvomi blízkymi osobami na obmedzený čas maximálne 15 až 30 minút,“ spomenula a doplnila, že ak nie sú ľudia očkovaní, musia byť otestovaní. „V Krupine je potrebné preukázať sa antigénovým testom, nesmie byť starší ako 24 hodín,“ podotkla.

Vo zvolenskej pôrodnici pustia k pôrodu sprevádzajúcu osobu, predložiť však musí negatívny PCR test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín. „Ak sa prijatie rodičky stane neodkladné a sprevádzajúca osoba sa nevie preukázať negatívnym PCR testom, nemocnica jej antigénový aj PCR test urobí za stanovené poplatky,“ uviedla Pavliková.

Pripomenula tiež, že v piatok má zvolenská nemocnica v starostlivosti deväť pacientom s ochorením COVID-19 a stav dvoch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.