Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V Košiciach zaočkovali proti koronavírusu prvých 60 detí do 11 rokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aj v tomto týždni bude krajské košické očkovacie centrum otvorené každý deň.

Košice 17. januára (TASR) – Vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach už majú za sebou aj prvé deti vo veku od piatich do 11 rokov. Ako informoval Košický samosprávny kraj (KSK), očkovanie tejto vekovej skupiny realizoval počas nedele (16. 1.).

"Po tzv. pediatrické vakcíny od spoločnosti Pfizer si počas víkendu prišlo 60 najmenších východniarov. Po odbornej stránke sa uskutočnila vakcinácia pod dozorom pediatrov a za účasti zákonných zástupcov detí. Atmosféru spríjemňovali postavičky z krajiny Haravara aj zdravotní klauni a za statočnosť im rozdávali malé darčeky," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Aj v tomto týždni bude krajské košické očkovacie centrum otvorené každý deň. Zdravotníci očkujú na základe registrácie vopred na webovej stránke ockovanieksk.sk alebo korona.gov.sk, záujemcov však zaočkujú aj bez registrácie. Svoje brány otvorí aj očkovacie centrum v Michalovciach, a to v sobotu (22. 1.), v nedeľu (23. 1.) bude v prevádzke očkovacie centrum v Spišskej Novej Vsi. Záujemcovia môžu navštíviť aj očkovacie kóje v troch košických obchodných centrách a v budove železničnej stanice, ako aj očkovacie miesto v nákupnom centre v Spišskej Novej Vsi.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP

Očkovací autobus nájdu obyvatelia počas týždňa v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou aj vo Veľkých Kapušanoch. Zdravotníci opäť neobídu zariadenia sociálnych služieb, ktorých klienti majú záujem o očkovanie, vakcínu podá kraj aj ľuďom bez domova v zariadení Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach. KSK doposiaľ podal viac ako 366.870 vakcín, z toho viac ako 85.000 v teréne.

K tzv. žolíku na COVID automate je k pondelku podľa kraja najbližšie okres Spišská Nová Ves, na jeho dosiahnutie potrebujú zaočkovať ešte 161 ľudí nad 50 rokov. Aktuálne je tam v tejto vekovej kategórii zaočkovaných 64,48 percenta obyvateľov. K žolíku sa blíži aj okres Košice-okolie, kde je zaočkovanosť obyvateľov nad 50 rokov 64,26 percenta. V ostatných okresoch je zaočkovanosť v tejto kategórii v poradí Trebišov 62,31 percenta, Rožňava 61,75 percenta, Michalovce 60,90 percenta, Gelnica 58,26 percenta a Sobrance 57,59 percenta.