Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Košický kraj zatiaľ neplánuje zatvoriť veľkokapacitné očkovacie centrá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Očkovacie centrum vzniklo aj na sídlisku Luník IX, ktoré je v prevádzke vždy jeden deň v týždni.

Košice 4. augusta (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. TASR to potvrdila hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

„Veľkokapacitné očkovacie centrá sú v prevádzke prevažne cez víkend. Naďalej očkujeme všetkými vakcínami, teda Pfizerom, AstraZenecou, Modernou, Sputnikom V aj Janssenom. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach podávame vakcíny aj deťom od 12 rokov,“ uviedla Terezková.

Okrem Košíc má kraj veľkokapacitné očkovacie centrá aj v Michalovciach a Spišskej Novej Vsi. Najbližšie budú očkovať sobotu (7. 8.) v Košiciach a pondelok (9. 8.) v Michalovciach a Spišskej Novej Vsi.

„Vzhľadom na záujem obyvateľov o očkovanie prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby sme posilnili očkovanie v teréne. V súčasnosti takto očkujeme v obciach a mestách, zariadeniach sociálnych služieb, firmách, väzniciach, v marginalizovaných komunitách, pri obchodných centrách, autobusových staniciach, na festivaloch a v súvislosti s návštevou Svätého Otca pripravujeme zriadenie simulovaných očkovacích centier vo farnostiach,“ informovala hovorkyňa. Očkovacie centrum vzniklo aj na sídlisku Luník IX, ktoré je v prevádzke vždy jeden deň v týždni.