Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Laos opäť otvoril svoje hranice pre návštevníkov

Na archívnej snímke z 14. februára 2008 Laosanka oblečená v tradičnom odeve sa pozerá počas otváracej slávnosti 2. ročníka slonieho festivalu v laoskom meste Paklay. Foto: TASR/AP

Laos v roku 2019 navštívilo takmer päť miliónov turistov. V roku 2020 sa v dôsledku pandémie koronavírusu toto číslo znížilo na 886.400 návštevníkov.

Vientian 9. mája (TASR) - Štát Laos v juhovýchodnej Ázii v pondelok po viac ako dvoch rokoch opätovne otvoril svoje hranice pre návštevníkov. Dosiaľ tam pre pandémiu koronavírusu platili prísne podmienky vstupu. TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie vládnej agentúry pre kontrolu ochorenia COVID-19.

Pri vstupe do Laosu bude musieť každá osoba staršia ako 12 rokov predložiť potvrdenie o očkovaní alebo negatívny výsledok testu na koronavírus. Krajina otvorila aj všetky svoje hraničné priechody.

Ako súčasť tretej fázy opätovného otvárania života v krajine budú môcť obnoviť prevádzku aj kultúrne zariadenia či karaoke bary, budú však musieť fungovať v súlade s protipandemickými opatreniami.

Laos v roku 2019 navštívilo takmer päť miliónov turistov. V roku 2020 sa v dôsledku pandémie koronavírusu toto číslo znížilo na 886.400 návštevníkov. Pandemická situácia v krajine sa však podľa ministerstva zdravotníctva stále zlepšuje.