Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Lekári a odborníci z čínskeho Červeného kríža pricestovali do Ríma

Doktori a členovia Čínskeho Červeného kríža pózujú pre spoločnú fotografiu pred tlačovou konferenciou v piatok 13. marca 2020 v Ríme. Tím zdravotníkov z Číny pricestoval vo štvrtok do Ríma, aby talianskym kolegom pomohol prekonať epidémiu koronavírusu. Ako v piatok informovala agentúra Sinchua, do Talianska pricestovali charterovým letom a spolu s 30 tonami zdravotníckeho materiálu a ochranných pomôcok. Doviezli napr. dýchacie prístroje, monitory a defibrilátory na zariadenie jednotky intenzívnej starostlivosti pre pacientov s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje. Foto: TASR/AP

Jeden z príslušníkov delegácie čínskeho Červeného kríža ocenil úsilie Talianska, ktoré už celé týždne sužuje najvyšší počet nakazených v Európe. Taliansko podľa jeho slov odvádza dobrú prácu.

Peking 14. marca (TASR) - Tím deviatich lekárov a odborných pracovníkov čínskeho Červeného kríža pricestoval v sobotu do Ríma, aby tam miestnym lekárom sprostredkoval svoje poznatky a skúsenosti so šírením nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Čínskych lekárov a expertov, ktorí "boli v prvej línii" v rámci úsilia o potlačenie epidémie vírusu v Číne, predstavil v sobotu novinárom Francesco Vaia z talianskeho Národného ústavu infekčných chorôb Lazzara Spallanzaniho v Ríme - nemocnice špecializujúcej sa na infekčné ochorenia. Práve lekárom tejto inštitúcie tam prišli Číňania svoje poznatky odovzdať.

Jeden z príslušníkov delegácie čínskeho Červeného kríža, ktorá okrem iného pozoruje, ako zmienená nemocnica pristupuje k jednotlivým prípadom infikovaných, ocenil úsilie Talianska, ktoré už celé týždne sužuje najvyšší počet nakazených v Európe. Taliansko podľa jeho slov odvádza dobrú prácu.

Čínsky tím navštívil tiež jedných z vôbec prvých pacientov, ktorých v Taliansku s koronavírusom hospitalizovali: čínsky pár šesťdesiatnikov, ktorí boli v Ríme na dovolenke, keď sa u nich pred niekoľkými týždňami potvrdila nákaza; a ktorí sú už dnes považovaní za vyliečených.